Šaldyti maisto produktai išlaiko savo maistingąsias savybes

parašė , 2013-05-10 14:09

Šaldyti maisto produktai išlaiko savo maistingąsias savybesŠaldyti maisto produktai, kaip tvirtina ekspertai, išlaiko visas maistingąsias savybes. Kiek medžiagų išsaugo šaldyti maisto produktai, priklauso nuo to, kokiu būdu jie užšaldyti. Maisto pramonėje šaldyti maisto produktai buvo užšaldyti labai žemoje temperatūroje, net iki minus 40 laipsnių. Tokioje temperatūroje užšaldyti vaisiai bus naudingesni šaldyti maisto produktai, nei ilgai rūsyje laikytos šviežios daržovės, kurios nuimtos darže dar pilnai nesuaugusios. Šaldyti maisto produktai paprastai laikomi ne ilgiau kaip metus. Visi šaldyti maisto produktai privalo būti laikomi tokioje pačioje temperatūroje. Jei temperatūra kasdien kinta, šaldyti maisto produktai nuo to nukenčia. Čia turimi omenyje pramoniniu būdu šaldyti maisto produktai. Namuose šaldyti maisto produktai šaldiklyje gali būti laikomi iki šešių mėnesių. Jei šaldiklis valomas, temperatūra pasikeičia, ir šaldyti maisto produktai gali ištižti. Visuomet, jei šaldyti maisto produktai atsileido, geriausia juos nedelsiant suvartoti. Apgedę šaldyti maisto produktai nepakenks galvijams. Jei yra galimybė, sušilę šaldyti maisto produktai gali būti atiduoti labdarai. Kartais sušilę šaldyti maisto produktai pastatomi prie konteinerių, kad juos pasiimtų alkani benamiai. Jei matote, kad šaldyti maisto produktai gali susargdinti, geriau juos išpilkite į klozetą.

Daugiau informacijos – http://www.urmas.net/lt/katalogas/maisto-prekes/

Vienas atsakymas į “Šaldyti maisto produktai išlaiko savo maistingąsias savybes”

  1. Inesa says:

    Aš pavyzdžui labai daug savo užaugintų daržovių užšaldau ir jos išlaiko visas skonines, spalvines savybes. Šaldau porus( https://www.nojus.lt/darzoviu-seklos/porai ), petražoles, moliūgus, špinatus.

Rašyti komentarą

Vertingi patarimai keliones dar tik planuojantiems ir jau keliaujantiems! Sužinokite daugiau apie paskolos galimybę jūsų planuojamai kelionei.